Osnovni podatki objave

Jama 7855 - S 63 (Kanin)
Avtor Ni avtorjev
Organizacija Ni organizacij
Naslov Češki padalec izginil v kaninskem pogorju
Povzetek Njegov prijatelj, ki je tudi prijavil nesrečo, je slišal samo šum padala in ropotanje kamenja
Vsebina Črna kronika - ponedeljek, 01.09.2008

Bovec - Na Kaninu od sobote pogrešajo češkega jadralnega padalca. Ta naj bi poskušal poleteti z višine okoli 1800 metrov v dolino. Njegov prijatelj, ki je tudi prijavil nesrečo, je slišal samo šum padala in ropotanje kamenja. Prav zato domneva, da je prišlo do strmoglavljenja.

Kot nam je povedal Marko Matajurc, načelnik Gorske reševalne službe iz Bovca, so takoj po klicu na pomoč začeli iskati pogrešanega na kaninskem pogorju.

Tako je v soboto v akciji do 22. ure sodelovalo 13 gorskih reševalcev, območje pa je kljub slabemu vremenu nekajkrat preletel tudi policijski helikopter. Kljub prizadevanjem pa niso odkrili sledov za pogrešanim. Delo je ovirala tudi megla, ki je bila najbolj gosta prav na območju, kjer naj bi Čeh poletel. Včeraj je pogrešanega iskalo 16 ljudi, pridružila pa sta se jim tudi dva vodnika lavinskih psov. "Pripravljen smo imeli tudi policijski helikopter z zdravnikom, vendar vreme ni dovoljevalo poleta. Prišel je tudi prijatelj pogrešanega, ki je povedal, da sta hotela poleteti v dolino. Potem ko se je on pomaknil nižje, da bi prišel iz območja megle, pa naj bi prijatelj ali poletel, čeprav naj bi dejal, da tega ne bo poskušal, ali pa ga je pri premikanju zajel veter in ga odnesel," je še povedal načelnik GRS Bovec.

Reševalci domnevajo, da je lahko češki padalec treščil v steno ali padel v brezno. Čeprav so prečesali veliko območje, pa izginulega Čeha ne bo mogoče najti brez pomoči helikopterja.
Url www.dnevnik.si/novice/kronika/1042203501

Dokumenti objave


×

Komentarji