Osnovni podatki objave

Jama Ni jame
Avtor Matic Di Batista
Organizacija DZRJ Ljubljana
Naslov Nove funkcionalnosti in ostale novice
Povzetek

V eKataster smo dodali nove funkcionalnosti in odpravili nekaj težav, ki ste nam jih sporočili.

Vsebina

Prvi teden delovanja eKatastra jam 4.0 je mimo. Z zadovoljstvom opažamo velik odziv in vas z novimi funkcionalnostmi vabimo k nadaljnji uporabi aplikacije. Na zemljevid smo dodali sloja LIDAR in Topo, obogatili smo napredno iskanje s prikazom rezultatov iskanja na zemljevidu in možnostjo iskanja jam v poljubni bližini vnešenih koordinat ter olajšali navigacijo po strani. Popravili smo tudi opažene napake.

Zahvaljujemo se vsem posameznikom za pripombe in predloge in vas ponovno vabimo, da nam pišete! V kolikor se vam stran ne prikazuje pravilno, če najdete vsebinsko ali vizualno napako, ali pa če imate idejo, kako narediti eKataster jam še boljši - sporočite nam in potrudili se bomo, da vam ustrežemo. V prihodnosti načrtujemo objavo video navodil za uporabo, razvoj avtomatiziranega izpolnjevanja zapisnikov in klasifikacije zapisnikov glede na tip zapisnika. Tu lahko pripomore tudi vsak uporabnik eKatastra: več kot bomo zbrali dokumentov, bolj natančna bo klasifikacija.

Društvo za raziskovanje jam Ljubljana je objavilo prvi del svojih zapisnikov, ki so dostopni registriranim uporabnikom s polnim dostopom. Ker je nalaganje posamičnih dokumentov utrudljivo delo, je spletni mojster poskrbel za avtomatično nalaganje (nalaganje še poteka, predvidoma bo končano do jutra). Vabimo tudi ostala društva, ki bi želela svoje dokumente naložiti na eKataster (bodisi za lastno uporabo, ali pa s statusom vidnosti vsem uporabnikom s polnim dostopom), da kontaktirajo ekipo eKatastra.

V eKatastru 4.0 smo uvedli novo kategorijo uporabnika, "Skrbnik društva", ki lahko dodeljuje pravice polnega dostopa članom svojega društva in ureja podatke o društvu. V prihodnjih dneh bo na e-naslove društev, katerih naslove imamo, prišla prošnja po določitvi skrbnika društva. V kolikor sporočila ne dobite na društveni naslov, preverite podatke svojega društva v zavihku "VSEBINE - DRUŠTVA". Predsednik društva nam lahko sporoči popravke in vnesli jih bomo.

Z eKatastrom jam želimo olajšati osnovno dejavnost vsakega jamarja: raziskovanje in dokumentiranje jam. Upamo, da vam bo aplikacija v pomoč in na še veliko klikov!

Lepo vas pozdravlja,
ekipa eKatastra.

Url /

Dokumenti objave


×

Komentarji