Osnovni podatki objave

Jama 5443 - Lepa jama pri Petrovem hribu
Avtor Ni avtorjev
Organizacija DZRJ Ljubljana
Naslov Jamarji poskrbeli, da bo Lepa jama res lepa
Povzetek Ljubljanski jamarji so iz kraškega brezna Lepa jama pod vasjo Mačkovec na sončno soboto prinesli ogromno odpadkov. Čistilne akcije so se lotili prostovoljno.
Vsebina

Že marca na dan čistilne akcije "Očistimo Slovenijo 2012" je skupina jamark in jamarjev iz Društva za raziskovanje jam iz Ljubljane čistila kraško brezno na Kočevskem. Očistili so z odpadki založeno območje pred samim vhodom v brezno, saj bi padanje smeti lahko ogrozilo jamarje v jami. Gozdarji so nato poskrbeli za izdelavo visokega nasipa iz skal, ki je otežil nezakonito odlaganje smeti v brezno.

Velika količina odpadkov in težavno delo na pobočju nad vhodom v brezno sta bila razlog, da se čiščenje notranjosti samega brezna takrat sploh ni začelo. So se pa odločili, da bodo to nalogo oppravili do konca leta.

Zdaj so ljubljanski jamarji skupaj z Jamarskim društvom Netopir iz Kočevja očistili tudi notranjosti jame. Po ocenah Mitje Prelovška je bilo v jami okoli 20 kubičnih metrov raznovrstnih odpadkov - mrhovine, kosovnih odpadkov in delov avtomobilov.

Url www.rtvslo.si/lokalne-novice/jamarji-poskrbeli-da-bo-lepa-jama-res-lepa/294038

Dokumenti objave


×

Komentarji