Osnovni podatki objave

Jama 27 - Županova jama 65 - Križna jama 553 - Pekel pri Zalogu 518 - Kostanjeviška jama 735 - Škocjanske jame 737 - Vilenica
Avtor Ni avtorjev
Organizacija Ni organizacij
Naslov V skrivnostne sobane pod zemeljskim površjem
Povzetek Ta konec tedna ropotanje dežnih kapelj zamenjajte za kapljanje in curljanje v kraških jamah. V Sloveniji jih je obilo, zato izberite kakšno, ki je še ne poznate.
Vsebina Veliko razglabljamo o podnebnih spremembah, prehladnih poletjih in pretoplih zimah, da vreme ni več takšno, kot je bilo oziroma kot bi moralo biti. A vendar je marec upravičil svoje staro slovensko ime sušec, zdaj pa se tudi april obnaša po pravilih. Težko je načrtovati izlet, če nisi prepričan, kakšno vreme te bo doletelo na poti, vendarle pa lahko višje sile tudi prelisičimo. Recimo tako, da pobegnemo kar pod zemljo, kjer sicer prav tako kaplja in curlja voda, a pri tem ustvarja prave umetnine. Pa še daleč vam ne bo treba – Slovenija je namreč prerešetana s kraškimi jamami, znanih je že več kot deset tisoč, vsako leto pa odkrijejo še kakšnih sto novih. Najbolj znana je zagotovo Postojnska, ki je zaradi svoje prepoznavnosti tudi najbolj obiskana. Predlagamo vam, da ta konec tedna raziščete katero od preostalih podzemnih čudes, v vsakem primeru pa izberite takšno z urejenimi turističnimi potmi, da vas ne bo presenetil kakšen narasel vodni tok.
Url www.siol.net/trendi/potovanja/kam_na_izlet/2012/04/kraske_jame.aspx

Dokumenti objave


×

Komentarji