Osnovni podatki objave

Jama 7855 - S 63 (Kanin)
Avtor Ni avtorjev
Organizacija Ni organizacij
Naslov Na Kaninu našli češkega padalca
Povzetek Jamarski reševalci so ponoči ob 2.45 v breznu S 63 na območju smučišča Kanin našli pogrešanega češkega padalca, ki pa ni kazal znakov življenja.
Vsebina

Bovec - Jamarski reševalci so ponoči ob 2.45 v breznu S 63 na območju smučišča Kanin našli pogrešanega češkega padalca, ki pa ni kazal znakov življenja, je povedal vodja štaba intervencije jamarskih reševalcev Jaka Jakofčič. Reševalci si zdaj prizadevajo, da bi 59-letnega Čeha spravili iz snežne razpoke na globini 208 metrov, je pojasnil.

Češkega padalca so pogrešali od sobote, ko je kljub slabemu vremenu in megli vzletel s Kanina. V iskalni akciji ob bovških gorskih reševalcih in pripadnikih gorske enote novogoriške policijske uprave sodeluje tudi 14 članov reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije in dva jamarja.

Slednji so v ponedeljek popoldan in ponoči pregledovali jame na območju smučišča Kanin, kjer so pogrešanega Čeha nekaj pred tretjo uro ponoči tudi našli, in sicer 208 metrov globoko v breznu, ki se nahaja na med 1850 in 1900 metrov nadmorske višine, je povedal Jakofčič.

Reševalci si prizadevajo, da bi Čeha dvignili iz brezna, vendar jih pri tem ovirajo padajoče ledene sveče in vodni slapovi kot posledice močne nevihte, je povedal Jakofčič.

Url www.delo.si/clanek/66508

Dokumenti objave


×

Komentarji