Osnovni podatki objave

Jama 7855 - S 63 (Kanin)
Avtor Ni avtorjev
Organizacija Ni organizacij
Naslov Jamarski reševalci na Kaninu našli pogrešanega češkega padalca
Povzetek Jamarski reševalci so ponoči ob 2.45 v breznu S 63 na območju smučišča Kanin našli pogrešanega češkega padalca, ki pa ni kazal znakov življenja, je povedal vodja štaba intervencije jamarskih reševalcev Jaka Jakofčič.
Vsebina

Dnevnik, Črna kronika - torek, 02.09.2008 09:30
Tekst: (sta), (tsl)

Bovec - Jamarski reševalci so ponoči ob 2.45 v breznu S 63 na območju smučišča Kanin našli pogrešanega češkega padalca, ki pa ni kazal znakov življenja, je povedal vodja štaba intervencije jamarskih reševalcev Jaka Jakofčič. Reševalci si zdaj prizadevajo, da bi 59-letnega Čeha spravili iz snežne razpoke na globini 208 metrov, je pojasnil.

Češkega padalca so pogrešali od sobote, ko je kljub slabemu vremenu in megli vzletel s Kanina. V iskalni akciji ob bovških gorskih reševalcih in pripadnikih gorske enote novogoriške policijske uprave sodeluje tudi 14 članov reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije in dva jamarja.

Slednji so v ponedeljek popoldan in ponoči pregledovali jame na območju smučišča Kanin, kjer so pogrešanega Čeha nekaj pred tretjo uro ponoči tudi našli, in sicer 208 metrov globoko v breznu, ki se nahaja na med 1850 in 1900 metrov nadmorske višine, je povedal Jakofčič.

Url www.dnevnik.si/novice/kronika/1042203790

Dokumenti objave


×

Komentarji