Osnovni podatki objave

Jama 316 - Škamprlova jama
Avtor Ni avtorjev
Organizacija Ni organizacij
Naslov Nesreča: 72-letni jamar je imel po rokah ožganine od vrvi
Povzetek Policijska preiskava smrti 72-letnega italijanskega jamarja, ki je umrl nedeljo med spustom Škamprletovo jamo, je zaključena,
Vsebina RIM - Policijska preiskava smrti 72-letnega italijanskega jamarja, ki je umrl nedeljo med spustom Škamprletovo jamo, je zaključena, policisti pa so izključili tujo krivdo za smrt, je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec. Za preminulega Tržačana je bila sicer odrejena sanitarna obdukcija.

Vodja reševalne akcije v Škamprletovi jami Igor Benko je povedal, da naj bi imel italijanski jamar po rokah ožganine od vrvi, kar nakazuje na to, da je verjetno padel. Tudi kolegu, ki je prvi prišel do ponesrečenega in ga kasneje oživljal, naj bi sam povedal, da se mu je na zadnjem pritrdišču 20 metrov nad dnom jame snela vrv iz varovalne vponke na plezalnem pasu. Odgovor na to, ali so bile zanj usodne poškodbe ob padcu ali morda slabost, pa bo dala obdukcija.

V Škamprletovo jamo v bližini Sežane se je v nedeljo popoldne spustila trojica italijanskih jamarjev iz Trsta. Prvi med njimi, 72-letni Tržačan, je po spustu v 61-metrsko vhodno brezno začel klicati na pomoč. Kolega sta mu poskušala pomagati, a kljub hitri pomoči in oživljanju nesrečnemu jamarju ni bilo več pomoči.

Na kraj dogodka so prišli tako slovenski kot italijanski jamarski reševalci ter policisti in sežanski poklicni gasilci. Kot je še povedal Benko, se je nesreča zgodila okrog 17.30, s centra za obveščanje pa so pripadnike jamarske reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije poklicali ob 18.20. Do ponesrečenega jamarja se je spustil tudi zdravnik, ki pa je žal lahko le potrdil smrt.

Reševalna akcija se je zaključile nekaj po 22. uri, ko so iz brezna potegnili truplo tržaškega jamarja. V nedeljski reševalni akciji je sicer sodelovalo 15 slovenskih in devet italijanskih jamarskih reševalcev.

Url www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042505895

Dokumenti objave


×

Komentarji