Osnovni podatki ekskurzije

Naslov Merjenje Didlanda do konca
Jama 10396 - Evklidova piščal
Datum Ekskurzije 7. 12. 2019
Trajanje ekskurzije 11 h
Namen ekskurzije Raziskave
Opis ekskurzije

Izmerili gorvodne dele v Didilandu, dobrih 100 m. Sicer smo našli, kam gre nekaj prepiha, ampak je stanje precej žalostno / širjenje bo naporno.

Preverili tudi stanje v sifonih tam okrog - tudi ob nizki vodi se jih ne da prečiti.

Preverili smo tudi en TT - na tlorisu v sredini Primovega labirinta. Gre za ozko, nekoliko poševno razpoko, ki se po kakih 7 metrih menda nekoliko odpre. Širjenje bo gotovo trajalo več kot eno akcijo.

V Didilandu nismo pustili nobene opreme.

Led je bil do -15m. Prepih čez dan komajda, ob izhodu običajen, temperature zunaj prijetne, jama bolj suha kot ponavadi.

 

Druga ekipa je šla na dno. https://www.katasterjam.si/Excursions/Details/1515

Avtor Jure Bevc
Udeleženci Vid, Špela, Matevž Jr.
Organizacija DZRJ Ljubljana

Zabeležena stanja za ekskurzijo

Datum Vir Stanje jame Vrsta odpadkov Nevarni? Živalski? Količina

Sporočite podatke o onesnaženosti jame

Obiskovalci in uporabniki eKatastra jam lahko v obrazec vnesete podatke o stanju jame in tako pomagate pri zbiranju podatkov o stanju jam v Sloveniji.

Jama

Podatki označeni z zvezdico (*) so obvezni. Na e-poštni naslov bo sistem poslal elektronsko sporočilo s povezavo, s klikom na katero boste potrdili vpis podatkov v bazo eKatastra jam. Vsi osebni podatki bodo uporabljeni samo za potrebe eKatastra in ne bodo prikazani obiskovalcem/uporabnikom spletne strani.

Stanje jame

Datum spremembe stanja

V polje Datum vpišite datum, ko je bila opažena sprememba stanja jame, npr. onesnaženost. Če je bila jama očiščena, vpišite datum čistilne akcije. Pri večdnevnih čistilni akciji vpišite datum začetka čistilne akcije, datum zaključka pa vpišite v polje Opomba/-e.

Vrsta odpadkov

V polje Vrsta odpadkov vpišite vrsto/-e odpadkov, ki ste jih opazili v jami, npr. gospodinjski, kosovni, steklo, plastična embalaža,... Podatki o vrsti odpadkov so pomembni za oceno onesnaženosti/ ogroženosti in v veliko pomoč pri načrtovanju morebitnega čiščenja onesnažene jame. Če vpisujete podatke o čistilni akciji, navedite vrste odpadkov, ki ste jih med čiščenjem odstranili iz jame.

Nevarni odpadki

Živalski odpadki

Če so v jami nevarni ali živalski podatki, izberite "da", če ste prepričani, da jih ni, izberite "ne", drugače pa "ni znano".

Količina odpadkovV polje Količina odpadkov vpišite oceno količine odpadkov (m3), ki se nahajajo v jami.


Dokumenti ekskurzije


×


Komentarji