Osnovni podatki ekskurzije

Naslov Reformacijski Romeo
Jama 11902 - Romeo
Datum Ekskurzije 31. 10. 2018
Trajanje ekskurzije 8 h
Namen ekskurzije Raziskave
Opis ekskurzije

Nevihtnik je bil premoker, da bi lahko končno izmerili dele na dnu jame.

Garmin je preopremljal. Špela in Klemen sta merila, razen, kjer je bilo preveč vode. Matija in Lojze sta bila tam, kjer je preveč vode. Nasploh je bilo v jami veliko vode, ampak ne povsod preveč. Z Maticem sva opremljala nove dele. Naredili smo novo povezavo s Trubarjem. Na vrhu le-te je 60m štrika, povezava sama ni opremljena. Opremljeno je še eno brezno na poti do nove povezave, ki se ga lahko razopremi (30m štrika).

Našli 4 nova okna, od tega se eno poveže v Nevihtnik, do ostalih se je treba zanihati/splezati/narediti prečko. Lojze in Matija sta se ustavila, ker jima je zmanjkalo opreme, gre naprej. Menda bi se dalo s kratkimi konci preopremit in dobit 30m štrika.

 

Avtor Jure Bevc
Udeleženci Lojze Blatnik, Matija Perne, Špela Borko, Matic Di Batista, Klemen Kramar, Tomaž Krajnc
Organizacija DZRJ Ljubljana

Zabeležena stanja za ekskurzijo

Datum Vir Stanje jame Vrsta odpadkov Nevarni? Živalski? Količina

Sporočite podatke o onesnaženosti jame

Obiskovalci in uporabniki eKatastra jam lahko v obrazec vnesete podatke o stanju jame in tako pomagate pri zbiranju podatkov o stanju jam v Sloveniji.

Jama

Podatki označeni z zvezdico (*) so obvezni. Na e-poštni naslov bo sistem poslal elektronsko sporočilo s povezavo, s klikom na katero boste potrdili vpis podatkov v bazo eKatastra jam. Vsi osebni podatki bodo uporabljeni samo za potrebe eKatastra in ne bodo prikazani obiskovalcem/uporabnikom spletne strani.

Stanje jame

Datum spremembe stanja

V polje Datum vpišite datum, ko je bila opažena sprememba stanja jame, npr. onesnaženost. Če je bila jama očiščena, vpišite datum čistilne akcije. Pri večdnevnih čistilni akciji vpišite datum začetka čistilne akcije, datum zaključka pa vpišite v polje Opomba/-e.

Vrsta odpadkov

V polje Vrsta odpadkov vpišite vrsto/-e odpadkov, ki ste jih opazili v jami, npr. gospodinjski, kosovni, steklo, plastična embalaža,... Podatki o vrsti odpadkov so pomembni za oceno onesnaženosti/ ogroženosti in v veliko pomoč pri načrtovanju morebitnega čiščenja onesnažene jame. Če vpisujete podatke o čistilni akciji, navedite vrste odpadkov, ki ste jih med čiščenjem odstranili iz jame.

Nevarni odpadki

Živalski odpadki

Če so v jami nevarni ali živalski podatki, izberite "da", če ste prepričani, da jih ni, izberite "ne", drugače pa "ni znano".

Količina odpadkovV polje Količina odpadkov vpišite oceno količine odpadkov (m3), ki se nahajajo v jami.


Dokumenti ekskurzije


×


Komentarji