Osnovni podatki ekskurzije

Naslov Varnost pri jamarstvu
Jama 11902 - Romeo
Datum Ekskurzije 30. 09. 2018
Trajanje ekskurzije 8 h
Namen ekskurzije Raziskave
Opis ekskurzije

Tik pod pretinom smo naredili dodatno pritrdisce, da najdaljsi strik v jami ne visi vec samo na enem. Nad vhodom v brezno nevihtnik smo nasli potencialno nadaljevanje. Preopremili smo dostop do dveh nadaljevanj na dnu jame (prej se je plezalo cez nestabilen podor, zdaj smo napeljali strik in poskrbeli za dobro skalo tako, da smo kos stene vrgli na dno brezna). Splezali smo 10m do okna na isti lokaciji. Gre naprej, smer 250, ampak navzgor.

Jama je bila zelo suha.

Se vedno je potrebno preopremiti zadnji daljsi strik v jami - nam je zmanjkalo casa.

Oprema v jami: 50m strika, od tega je cca 10m porabljenih za prej omenjini climb.

Avtor Jure Bevc
Udeleženci Lojze Blatnik, Jaka Flis
Organizacija DZRJ Ljubljana

Zabeležena stanja za ekskurzijo

Datum Vir Stanje jame Vrsta odpadkov Nevarni? Živalski? Količina

Sporočite podatke o onesnaženosti jame

Obiskovalci in uporabniki eKatastra jam lahko v obrazec vnesete podatke o stanju jame in tako pomagate pri zbiranju podatkov o stanju jam v Sloveniji.

Jama

Podatki označeni z zvezdico (*) so obvezni. Na e-poštni naslov bo sistem poslal elektronsko sporočilo s povezavo, s klikom na katero boste potrdili vpis podatkov v bazo eKatastra jam. Vsi osebni podatki bodo uporabljeni samo za potrebe eKatastra in ne bodo prikazani obiskovalcem/uporabnikom spletne strani.

Stanje jame

Datum spremembe stanja

V polje Datum vpišite datum, ko je bila opažena sprememba stanja jame, npr. onesnaženost. Če je bila jama očiščena, vpišite datum čistilne akcije. Pri večdnevnih čistilni akciji vpišite datum začetka čistilne akcije, datum zaključka pa vpišite v polje Opomba/-e.

Vrsta odpadkov

V polje Vrsta odpadkov vpišite vrsto/-e odpadkov, ki ste jih opazili v jami, npr. gospodinjski, kosovni, steklo, plastična embalaža,... Podatki o vrsti odpadkov so pomembni za oceno onesnaženosti/ ogroženosti in v veliko pomoč pri načrtovanju morebitnega čiščenja onesnažene jame. Če vpisujete podatke o čistilni akciji, navedite vrste odpadkov, ki ste jih med čiščenjem odstranili iz jame.

Nevarni odpadki

Živalski odpadki

Če so v jami nevarni ali živalski podatki, izberite "da", če ste prepričani, da jih ni, izberite "ne", drugače pa "ni znano".

Količina odpadkovV polje Količina odpadkov vpišite oceno količine odpadkov (m3), ki se nahajajo v jami.


Dokumenti ekskurzije


×


Komentarji