Osnovni podatki ekskurzije

Naslov [15. 08. 2018] - Povezali smo Romea s Trubarjem na -400 (podstre...
Jama 11902 - Romeo
Datum Ekskurzije 15. 08. 2018
Trajanje ekskurzije 8 h
Namen ekskurzije Raziskave
Opis ekskurzije

Povezali smo Romea s Trubarjem na -400 (podstresje). Brezno Nevihtnik je globoko 150m. Zadnji strik bo potrebno preopremiti - narediti precko.

Na dnu sahta, v suhem delu, je na vrhu podora levo za vogalom eno od nadaljevanj, opremljeno s 30m strika. Podor je nujno treba opremit tako, da se ne bo plezalo po njem, ker je sicer nevarno. Drugo nadaljevanje je na vrhu istega podora v isti smeri, kot se pleza čez podor. Treba bo splezat slabih 10m. Tretje nadaljevanje je brezno v dnu istega sahta v sodru.

Avtor Jure Bevc
Udeleženci Tomaž Krajnc, Lojze Blatnik
Organizacija DZRJ Ljubljana

Zabeležena stanja za ekskurzijo

Datum Vir Stanje jame Vrsta odpadkov Nevarni? Živalski? Količina

Sporočite podatke o onesnaženosti jame

Obiskovalci in uporabniki eKatastra jam lahko v obrazec vnesete podatke o stanju jame in tako pomagate pri zbiranju podatkov o stanju jam v Sloveniji.

Jama

Podatki označeni z zvezdico (*) so obvezni. Na e-poštni naslov bo sistem poslal elektronsko sporočilo s povezavo, s klikom na katero boste potrdili vpis podatkov v bazo eKatastra jam. Vsi osebni podatki bodo uporabljeni samo za potrebe eKatastra in ne bodo prikazani obiskovalcem/uporabnikom spletne strani.

Stanje jame

Datum spremembe stanja

V polje Datum vpišite datum, ko je bila opažena sprememba stanja jame, npr. onesnaženost. Če je bila jama očiščena, vpišite datum čistilne akcije. Pri večdnevnih čistilni akciji vpišite datum začetka čistilne akcije, datum zaključka pa vpišite v polje Opomba/-e.

Vrsta odpadkov

V polje Vrsta odpadkov vpišite vrsto/-e odpadkov, ki ste jih opazili v jami, npr. gospodinjski, kosovni, steklo, plastična embalaža,... Podatki o vrsti odpadkov so pomembni za oceno onesnaženosti/ ogroženosti in v veliko pomoč pri načrtovanju morebitnega čiščenja onesnažene jame. Če vpisujete podatke o čistilni akciji, navedite vrste odpadkov, ki ste jih med čiščenjem odstranili iz jame.

Nevarni odpadki

Živalski odpadki

Če so v jami nevarni ali živalski podatki, izberite "da", če ste prepričani, da jih ni, izberite "ne", drugače pa "ni znano".

Količina odpadkovV polje Količina odpadkov vpišite oceno količine odpadkov (m3), ki se nahajajo v jami.


Dokumenti ekskurzije


×


Komentarji