Vrste uporabnikov E-katastra jam

OBISKOVALEC

Vsak obiskovalec spletne strani E-kataster lahko poišče jamo s pomočjo katastrske številke, imena, sinonima ali na interaktivnem zemljevidu. Javno so dostopni osnovni podatki o jami, stanje jame in nekateri dokumenti ter objave. Obiskovalci lahko vpišete tudi podatke o stanju jame (npr. o onesnaženosti) ali kakšen pomemben oz. zanimiv podatek o jami (npr. napačna lega jame, zasut vhod, itd.), kot komentar.

REGISTRIRANI UPORABNIK

Ima dostop do vseh prej naštetih možnosti, dodatno pa ima na voljo še poln dostop do možnosti naprednega iskanja (npr. iskanje po prostorskih sloji - po občini/naselju). Vklopljene ima nekatere dodatne povezave med različnimi podstranmi (npr. povezave do bližnjih jam v okolici izbrane jame). Registracija je preprosta – izpolnite spletni obrazec za registracijo(Registracija) in po elektronski pošti boste prejeli uporabniško ime in geslo. Predvsem pa lahko dodaja v sistem E- katastra dokumente (npr. jamarske zapisnike), objave (povezave do raznih spletnih strani), lahko pa celo poroca o ekskurziji ali doda koordinate novega – trenutno še neregistriranega jamskega vhoda.

REGISTRIRANI UPORABNIK S POLNIM DOSTOPOM

Polni dostop je namenjen predvsem jamarjem in članom nevladnih organizacij, ki delujejo na področju ohranjanja narave. Registriran porabnik s polnim dostopom lahko dostopa do vseh podatkov in dokumentov shranjenih v bazi E-katastra jam.

Za polni dostop morate podpisati izjavo uporabnike E-katastra jam, ki jo boste pri registraciji prejeli v elektronskem sporočilu. Izjavo natisnite, podpišite ter jo v svojem klubu/organizaciji žigosajte. Izjavo pošljite na naslov Društvo za raziskovanje jam Ljubljana, Luize Pesjakove, SI-1000 Ljubljana ali pa jo osebno prinesite na društvo ob četrtkih od 20:00 do 21:30. Društveni prostori so v zaklonišču na Majaronovi ulici za Bežigradom v Ljubljani (www.dzrjl.si). Ko bomo dobili podpisano izjavo, vam bomo v najkrajšem času omogočili polni dostop ter na vaš elektronski naslov poslali obvestilo o spremembi statusa dostopa.

OSTALI UPORABNIKI

ŠTUDENTI IN RAZISKOVALCI

Študenti in raziskovalci lahko za nekomercialne namene zaprosite za časovno omejen dostop do E-katastra. Opravite registracijo, pošljite podpisano izjavo in na izjavi navedite zakaj potrebujete podatke o jamah (npr. diplomsko delo, raziskovalno delo, itd.) in omogočili vam bomo časovno omejen dostop (6 mesecev) do vseh podatkov v E-katastru. Dostop vam lahko po izteku veljavnosti tudi podaljšamo, če za to obstaja razlog.

KOMERCIALNI UPORABNIKI

Vpogleda v nejavne podatke o jamah trenutno morebitnim komercialnim uporabnikom (npr. za namene prostorskega nacrtovanja in presoj vplivov na okolje in naravo, itd.) ne omogočamo. Svetujemo, da se za načrte jam in ostale podatke o jamah (dostop do vhoda, o notranjosti jame, itd.) obrnete na društvo, ki je jamo registriralo in/ali je v njej obsežneje raziskovalo.

SLO | ENG

Iskalnik jam

Katastrska številka, ime jame, ključne besede:

> Dvajset najglobjih
> Dvajset najdaljših
> Tisočmetrce
> Onesnažene jame
> Turistične jame

Prijava registriranega uporabnika

Uporabniško ime:


Geslo:


> Ste pozabili geslo?
> Registracija uporabnika

E-kataster jam v3

E-kataster jam v3 | Testno zagnan 19.02.2013 | Zadnja sprememba 19.02.2013 (v3.0) | E-kataster jam je bil prvič zagnan 01.01.2006 (v 1.0 beta)

POGOJI UPORABE IN OMEJITEV ODGOVORNOSTI Uporaba podatkovne baze - podatkov e-katastra jam je uporabniku dovoljena pod pogoji, ki so navedeni v pogojih uporabe in omejitvi odgovornosti. Z vsakim obiskom spletne strani e-katastra uporabnik potrjuje, da v celoti soglaša s temi pogoji. | Pogoji uporabe

Arhiv novic in objav

:::

Spletno aplikacijo E-kataster jam razvija in poganja Društvo za raziskovanje jam Ljubljana (Ustanovljeno 1910).

Društvu za raziskovanje jam Ljubljana je Ministrstvo za okolje in prostor podelilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju ohranjanja narave.