Domov | Arhiv novic in objav
19.02.2013
Testni zagon nove različice E-katastra jam
Zagnana nova različica E-katastra jam (v3). Trenutno še testno, kmalu popolnoma funkcionalna.

19. februarja 2013 smo testno zagnali novo različico E-katastra jam, prvega spletnega katastra jam na svetu. Različica 3 prinaša številne novosti. Poleg novega uporabniškega vmesnika, tudi nove funkcije ter obogateno zbirko podatkov.

Med najpomembnejšimi novostmi so integracija spletnega GIS (zagotavlja ga Geopedia) ter funkcij, ki uporabniku omogočajo aktivno sodelovanje pri bogatenju vsebine E-katastra, t.j. možnosti dodajanja dokumentov in t.i. objav v podatkovno bazo. Obiskovalci in registirani uporabniki lahko vpisujejo tudi podatke o stanju jame in tako pomagajo pri zbiranju podatkov o onesnaženih/očiščenih jamah.

Med testno fazo se še nekaj časa ne bo mogoče registrirati. Obstoječi uporabniki se v aplikacijo lahko prijavite z uporabniškim imenom (naslov elektronske pošte) in geslom, ki ste ga uporabljali že v prejšnji različici.

Upamo, da vam bo nova aplikacija pomagala pri raziskovalnem delu. Veseli bomo tudi vaših komentarjev in predlogov.

SLO | ENG

Iskalnik jam

Katastrska številka, ime jame, ključne besede:

> Dvajset najglobjih
> Dvajset najdaljših
> Tisočmetrce
> Onesnažene jame
> Turistične jame

Prijava registriranega uporabnika

Uporabniško ime:


Geslo:


> Ste pozabili geslo?
> Registracija uporabnika

E-kataster jam v3

E-kataster jam v3 | Testno zagnan 19.02.2013 | Zadnja sprememba 19.02.2013 (v3.0) | E-kataster jam je bil prvič zagnan 01.01.2006 (v 1.0 beta)

POGOJI UPORABE IN OMEJITEV ODGOVORNOSTI Uporaba podatkovne baze - podatkov e-katastra jam je uporabniku dovoljena pod pogoji, ki so navedeni v pogojih uporabe in omejitvi odgovornosti. Z vsakim obiskom spletne strani e-katastra uporabnik potrjuje, da v celoti soglaša s temi pogoji. | Pogoji uporabe

Arhiv novic in objav

:::

Spletno aplikacijo E-kataster jam razvija in poganja Društvo za raziskovanje jam Ljubljana (Ustanovljeno 1910).

Društvu za raziskovanje jam Ljubljana je Ministrstvo za okolje in prostor podelilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju ohranjanja narave.